Appelsinkage med chokolade

Chokoladekage
  • 150 g smør
  • 2,5 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 4 dl mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl. frisk presset appelsinjuice
  • Skal fra en økologisk appelsin
  • 75 g mørk chokolade

Bland smør, sukker og vaniljesukker

Rør æggene i

Bland mel og bagepulver or arbejd ind i dejen

Bland appelsinjuice og skallen fra en økologisk appelsin i dejen

Hak til sidst chokoladen og bland i dejen

Smør en rugbrødsform og hæld dejen i

Bag i ca. 50 minutter nederst i ovnen ved 75 grader

Butterflykylling – sprød stegt i ovn

Butterflykylling

Når du laver butterflykylling, fjerner du rygbenet på din kyllingesteg, så den kan foldes ud og steges fladt i ovnen eller på grillen, så får du det sprødeste skind og det saftigste kød.

  • 1 kylling
  • 1 økologisk citron
  • 4 fed hvidløg
  • Rosmarin
  • Salt

Skyl kyllingen med koldt vand, så den bliver helt ren. Læg kyllingen på maven. Skør eller klip rygbenet af, og kassér det. Fold kyllingen ud, så skindsiden vender opad.

Skær citronen ud i skiver, og fordel skiverne under kyllingen og rundt omkring den – ikke ovenpå, for så bliver skindet ikke helt sprødt.

Pil og knus hvidløg, og fordel dem under skindet og under kyllingen, så de giver smag. Krydr kyllingen med rosmarin og godt med salt.

Steg kyllingen i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time, til den er mør og gennemstegt. Skru op på 220 grader til sidst, og steg den i yderligere 5-10 minutter til skindet er helt sprødt.

Partér kyllingen, og servér den med f.eks. flødekartofler og en grøn salat.

Hjemmelavet bearnaisesauce

Opskrift:

250 g smør

8 spsk. hvidvinseddike

8 spsk. hvidvin

1-2 skalotteløg efter størrelse

1 bdt. estragon

1 lille bdt. kørvel

4 æggeblommer

Lidt citronsaft

Salt & peber (hvid)

Klaret smør:

Klar smørret ved langsomt at opvarme smørret. Når smørret er smeltet hældes den klare del over i en ny beholder og det hvide bundfald kasseres.